Folyamatos szintezéssel érjük el a tökéletes munkagödör kialakítását
2014. december 07. írta: kerti medence építés

Folyamatos szintezéssel érjük el a tökéletes munkagödör kialakítását

fenykep1081.jpgA medencetest kiásáshoz nélkülözhetetlen egy állványra szerelt szintező. Ésszerű egy olyan hely kiválasztása a szintező felállítására a munkaterületen belül, ahol a munkavégzés során, a nagy földkupacok ellenére, nem kerül takarásba, illetve nem lesz szükség a többszöri áthelyezésre.
Ezután következik a nullapont meghatározása, vagyis keresünk egy olyan fix pontot kertünkben, amihez szeretnék igazítani a medence falának tetejét. Tehát ez a pont lesz a térburkolatunk teteje is, természetesen, csak abban az esetben, ha teljesen a földbe szeretnénk süllyeszteni medencénket. A szintező magassága és a lemért nullapont közötti értékhez hozzáadjuk a medence mélységét, a 20 cm betonvastagságot, illetve az 5 cm sóderágyat. Ennek az összegnek az értéke adja meg a munkagödör teljes mélységét. Erre a mélységre irányítjuk a munkagép kezelőt a föld kitermelésére.
Ahhoz, hogy a munkagödör alja  tökéletes alapot képezzen medencénknek, folyamatos szintezésre, mérésre van szükség, hogy medence építés közben az előre gyártott medencezsaluk alapja " élő " talajra kerüljön

süti beállítások módosítása